Om oss

Semester i Vemdalen – både vinter och sommar

I Vemdalen har vi varit många vintrar och sett våra barn gå från skidskola i 3-års-åldern till helt vana skidåkare i samtliga backar. Varje gång har vi lämnat området med en längtan att snart återvända igen.

Våren 2017 köpte vi huset. Vi föll för läget. Det är kanonbra med ski-in, ski-out för barnen (och vuxna). Utsikten över Hovde är helt underbar. Det är gångavstånd ner till ICA och Vemdalsskalet. Planlösning och storlek är perfekt för oss; inte för stort, inte för litet.

En del renovering har vi gjort.

2017 lyfte vi upp huset 45 cm för att få högre takhöjd i nedervåningen. Med det lade vi även in en limträbalk för att förstärka och rikta upp golvet i övervåningen. Dessutom fick huset ny entrétrappa, ytterdörrar, tilläggsisolerad fasad med panel, elcentral, skidbod samt nya fönster på nedervåningen.

Under 2018 kompletterade vi med trappa till nedre våningen samt ny entré till nedre lägenheten. Under 2018 – 2019 har vi renoverat hela nedre våningen samt dragit in fiber till huset.

Huset har två lägenheter, där den nedre våningen blev helt färdigställd för uthyrning säsongen 2020. Där finner du 5 bäddar fördelat på två sovrum, storstuga med kök och soffplats och TV, wc, dusch, bastu samt torkskåp.

2021 har vi fortsatt renoveringen. Övre lägenheten fick ett nytt kök samt större torkskåp och förbättrad ventilation. Vi har också lagt nya golv, nytt innertak, bytt alla foder och innerdörrar. Alla sovrummen har nya sängar, samt fönster. Även eluttagen byts ut och fler uttag läggs till. Vi passar även på att förbättra elen med jordade uttag i hela stugan samt ny elcentral inklusive jordfelsbrytare.

Januari 2024 färdigställdes sista rummet – badrummet på övervåningen. Vi har skapat mer utrymme i badrummet genom att flytta värmepannan till en tillbyggnad. Dörren är flyttad en halvmeter för att få smidigare flöde både i hall och badrum. Vi har bytt ut fönstret till ett lite högre – för att få lite mer ljusinsläpp. Takhöjden är justerad till 2,5 meter. Bastun har fått större yta vilket gör att man ledigt sitter 4 personer samtidigt. Duschen har fått en underbar takdusch.

Har ni husdjur får de tyvärr inte komma med – oavsett storlek eller art.  Inne i huset är också rökning förbjuden.

Vi tror att ni kommer trivas lika bra som vi gör – välkomna till Skalsterrassen och Vemdalsskalet Backstigen 5!

Vill du hyra stugan? Kontrollera tillgänglighet: Priser

Hälsar
Nina och Robert

Om det inte finns lediga veckor så är stugan bokad. Har du frågor kring nästa säsong går det bra att kontakta oss per mail info@vemdalsstugan.se. Vi öppnar vanligen bokningen för nästkommande säsong under sommaren.